вторник, 9 сентября 2025 г.

Տեխնոլոգիա 2025

 Տեխնոլոգիա խոհանոց

4-րդ դասարան



Դասընթաց 1՝ բլոգներում բաժին բացել


Դասընթաաց 2՝ բրդուճների պատրաստում

լավաշ

լոլիկ

վարունգ

երշիկ

խաշած ձու

տապակած կարտոֆիլ

պղպեղ

պանիր


Դասընթաց 3՝  մրգային աղցանի բաղադրատոմսեր

Հարցումներ ծնոնղներից, տատիկներից, համացանցից, ընկերներից



Դասընթաց 4՝ մրգային աղցանի պատրաստում, համտեսում

Բանան -

խնձոր-

կիվի-

նարինջ- 

մանդարին -

նուռ -

կիտրոն-

տանձ -

խաղող -

հատապտուղ- 


Նախաագծային

ԹԹու

հատիկ պղպեղ- 50գ

դափնու տերև -6 հատ

խոշոր աղ - 100գ

նեխուր - 1 կապ

սխտոր -1 պճեղ

վարունգ -3 հատ

կանաչ լոլիկ -3հատ

գազար- 2 հատ

ծաղկակաղամբ -2 հատ

կաղամբ -1 փոքր գլուխ



Դասընթաց 5՝ բանջարեղենային աղցանների նախապաատրաստություն


Դասընթաց 6՝ աղցանների պատրաստում

Հունական աղցան, Ցեզր

Ցեզր կամ Կեսար

հազար

հավի կրծքամիս

չորահաց

պինդ պանիր

կիտրոն

մայոնեզ

սև պղպեղ

աղ

ձեթ


Դասընթաց 7՝՝ Ազգային խոհանոց․ գաթա․ բաղադրատոմսեր

Կարագ կամ յուղ

շաքարավազ

ձու 

վանիլ

սոդա

փխրեցուցիչ

ընկույզ, չիր

մածուն

աղ

ալյուր

Դասընթաց 9՝ գաթայի պատրաստում, համտեսում

Պատրաստություն, պատրաստում, համտեես, հյուրասիրոություն։


Դասընթաց 10՝ Ֆռեշ

բանան

նարինջ

խնձոր

ելակ

մանդարին

կիվի

կիտրոն

մանգո

յոգուրտ



Դասընթաց 11՝ սպասքադրում, սեղանից օգտվելու մշակույթ



Դասընթաց 12՝ Տատիկի կամ մայրիկի խոհանոց (օգնում է և պատրաստում) 

Սովորողը մայրիկի կամ տատիկի հետ պատրաստում է իր սիրած ուտեստը։ Տեսանկարում կամ գրում է բաղադրաատոմսը, թողարկում  բլոգի տեխնոլոգիա բաժնում։ Դասընթացին բերում է դպրոց, հյուրասիրում, պատմում ընկերներին։


Դասընթաց 13՝ Ձվածեղի բաղդրատոմսեր

Ձու

յող, ձեթ, կարագ, աղ

Դասընթաց 14՝ Ձվածեղ

Պատրաստություն, պատրաստում, համտեես, հյուրասիրոություն։


4-րդ դասարան




5-րդ դասարան













Комментариев нет:

Отправить комментарий