понедельник, 24 июня 2024 г.

2024-2025 ուսումնական տարի․ տեխնոլոգիա

 Տեխնոլոգիա դասընթաց․ խոհանոցային գործ

ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ՝ Տեխնոլոգիա (խոհանոց) 4-րդ դասարան (ԲՏՇՄ բնագավառ)


Տարիքային խումբ՝ 4-րդ դասարան

Նպատակ՝ սովորողի  մոտ ձևավորել զարգացման օրինաչափություններ, տարիքային կարիքների բավարարում, տեխնոլոգիական խնդիրների լուծում, խմբային և անհատական գործունեության զարգացում, մինչ առարկայական կապ, տարքիքին համապատասխան կարողությունների զարգացում, կիրառում։ Մեդիահմտությունների, հասակակիցների, ավագ սերնդի, ծնողների հետ ինֆորմացիայի, կարողությունների  փոխանակում։


ՄՈԴՈՒԼԻ ՏԵՎՈՂՈՒԹՅՈՒՆԸ` 72 ԺԱՄ

Տեխնոլոգիա մոդուլի  խումբը  12-15 հոգի։

Դասընթացի տևողությունը ՝ 12 դասաժամ։

Գործնական աշխատանք՝ 10 ժամ

Տեսական աշխատանք՝ 2 ժամ



Թեմաներ

Տեխնոլոգիա դասընթաց․ Խոհանոցային գործունեություն

·         Ազգային, ծիսական խոհանոց

·         Ճամփորդական սնունդ

·         Մայրիկի կամ տատիկի  խոհանոց

·         Ինքնասպասարկում

·         Օգտակար սնունդ

·         Սեղան պատրաստել և օգտվել


 Արդյունք

Արդյունք 1՝ սովորողը  օգտվում է Google-ից

Արդյունք 2՝ դուրս է բերում բաղադրատոմսեր

Արդյունք 3՝ ծնողներից և դասավանդողից սովորում է ազգային, ծիսական խոհանոցը

Արդյունք4՝  ինքասպասարկում 

Արդյունք 5՝ ինքնուրույնություն

Արդյունք 6՝ սննդակարգի սահմանում

Արդյունք 7՝ տարբերել օգտակար սնունդ

Արդյունք 8՝  սննդի  պատրաստում

Արդյունք 9՝ սեղանի սպասքից օգտվել

Արդյունք 10՝ ուսումնական բլոգում բացել  բաժին՝ տեխնոլոգիա գլխագրով

Արդյունք 11՝ լուսաբանում բլոգում

Արդյունք 12՝ խոհանոցային ձեռքբերումների մասին նյութերի թողարկում


Գնահատում

Սովորողը մասնակցում է կրթահամալիրի տոնավաճառներին, ցուցադրություններին, ճամփորդություններին, ճամբարներին։


Դասընթաց 1՝ բլոգներում բաժին բացել


Դասընթաաց 2՝ բրդուճների պատրաստում

լավաշ

լոլիկ

վարունգ

երշիկ

խաշած ձու

տապակած կարտոֆիլ

պղպեղ

պանիր


Դասընթաց 3՝  մրգային աղցանի բաղադրատոմսեր

Հարցումներ ծնոնղներից, տատիկներից, համացանցից, ընկերներից



Դասընթաց 4՝ մրգային աղցանի պատրաստում, համտեսում

Բանան -1հատ

խնձոր-1հատ

կիվի-1 հատ

նարինջ- 1 հատ 

մանդարին -2 հատ

նուռ -1 հատ

կիտրոն-1 հատ

տանձ -1 հատ

խաղող 1 ճուտ

հատապտուղ- 100 գ


Նախաագծային

ԹԹու

հատիկ պղպեղ- 50գ

դափնու տերև -6 հատ

խոշոր աղ - 100գ

նեխուր - 1 կապ

սխտոր -1 պճեղ

վարունգ -3 հատ

կանաչ լոլիկ -3հատ

գազար- 2 հատ

ծաղկակաղամբ -2 հատ

կաղամբ -1 փոքր գլուխ



Դասընթաց 5՝ բանջարեղենային աղցանների նախապաատրաստություն


Դասընթաց 6՝ աղցանների պատրաստում

Հունական աղցան, Ցեզր

Ցեզր կամ Կեսար

հազար

հավի կրծքամիս

չորահաց

պինդ պանիր

կիտրոն

մայոնեզ

սև պղպեղ

աղ

ձեթ


Դասընթաց 7՝՝ Ազգային խոհանոց․ գաթա․ բաղադրատոմսեր

Կարագ կամ յուղ

շաքարավազ

ձու 

վանիլ

սոդա

փխրեցուցիչ

ընկույզ, չիր

մածուն

աղ

ալյուր

Դասընթաց 9՝ գաթայի պատրաստում, համտեսում

Պատրաստություն, պատրաստում, համտեես, հյուրասիրոություն։


Դասընթաց 10՝ Ֆռեշ

բանան

նարինջ

խնձոր

ելակ

մանադարին

կիվի

կիտրոն

մանգո

յոգուրտտ



Դասընթաց 11՝ սպասքադրում, սեղանից օգտվելու մշակույթ



Դասընթաց 12՝ Տատիկի կամ մայրիկի խոհանոց (օգնում է և պատրաստում) 

Սովորողը մայրիկի կամ տատիկի հետ պատրաստում է իր սիրած ուտեստը։ Տեսանկարում կամ գրում է բաղադրաատոմսը, թողարկում  բլոգի տեխնոլոգիա բաժնում։ Դասընթացին բերում է դպրոց, հյուրասիրում, պատմում ընկերներին։


Դասընթաց 13՝ Ձվածեղի բաղդրատոմսեր

Ձու

յող, ձեթ, կարագ, աղ

Դասընթաց 14՝ Ձվածեղ

Պատրաստություն, պատրաստում, համտեես, հյուրասիրոություն։


Լրացվում է։



Комментариев нет:

Отправить комментарий